Nadmiar nigdy nie jest wskazany. Jednak w przypadku bananów, które są jednym z najpopularniejszych owoców na świecie, łatwo o przesadę. Już spożywanie powyżej 2-3 sztuk dziennie może powodować skutki uboczne.
Penne ze szparagami to szybki i sezonowy pomysł na lekki obiad. Zielone szparagi, delikatna dymka, śmietankowy sos i odrobina parmezanu tworzą kremowe, pełne smaku danie. […]
Łata wołowa w PRL-u uchodziła za przysmak, a dziś przygotowujemy ją znacznie rzadziej. Wciąż może zachwycać smakiem, ma też sporo wartości odżywczych. Wypróbuj sprawdzony przepis […]
To napój, który kusi intensywnym kolorem i właściwościami odżywczymi. Kiedy chrupiące łodygi pojawią się w sklepach, dopisz je na listę zakupów. Wyjdzie ci to na […]
Tani, szybki i pyszny obiad to idealna propozycja na czas, kiedy lato jest dosłownie za rogiem: sezonowe warzywa, prostota i smak dzieciństwa w jednym. Przepis […]