Coraz śmielej pojawia się w sklepach, a i nie brakuje osób, które przygotowują ją samodzielnie w domu. Fermentowany napój to nie tylko orzeźwienie, ale też naturalne wsparcie dla jelit.
Chyba nie ma bardziej wszechstronnego owocu. Jest pierwszym wyborem podczas przeziębienia. Ale to nie wszystkie jego zasługi, bo też wspiera zdrowie serca i zbija cholesterol. […]
Sałacianka to tradycyjna polska zupa, której głównym składnikiem jest sałata masłowa. Choć dziś mało kto o niej pamięta, dawniej była popularna w wielu domach. Odkryj […]
Błędy przy kiszeniu ogórków mogą sprawić, że zamiast jędrnych, chrupiących kiszonek, wyciągniesz ze słoika miękkie flaki z dziurami w środku. A wystarczy wyeliminować kilka podstawowych […]
Już 23 czerwca, Warszawa stanie się prawdziwą stolicą polskiej kuchni! Wszystko za sprawą wyjątkowego Festiwalu „Polska Od Kuchni”, który obiecuje niezapomniane wrażenia dla wszystkich miłośników […]