To roślina, którą bezwiednie wyrzucasz podczas spacerów. Nie domyślasz się jednak, jak wiele skrywa w sobie wartości: od zmniejszania poziomu cholesterolu po wsparcie układu trawiennego.
Serek wiejski to prawdziwy kulinarny kameleon. Można go jeść na słodko, na słono, solo, jako dodatek do kanapek czy sałatek. Ale czy próbowaliście kiedyś zrobić […]
Niepozorna z wyglądu, a smakuje jak krówka. Sapodilla to egzotyczny owoc, który potrafi zaskoczyć od pierwszego kęsa. Co skrywa w swoim słodkim wnętrzu? Źrodło: Read […]
Szparagi to jeden z największych darów wiosennej kuchni. Jak wykorzystać je w prostych i jednocześnie zachwycających przepisach? Oto pięć pomysłów, które odmienią twoje gotowanie w […]
Dzieciaki wypluwają je dla zabawy, dorośli robią to nieco bardziej dyskretnie. Niektórzy omijają ten problem, kupując odmiany, które są ich pozbawione. Tymczasem nie ma nic […]