Odpowiednio zbilansowana dieta to podstawa dobrego samopoczucia. Dietetyk Bartek Kulczyński podpowiada, jaki składnik powinien zagościć na stałe w codziennym jadłospisie.
Haggis to danie, które jednych fascynuje, a innych przyprawia o dreszcze i to zanim jeszcze trafi na widelec. Czym naprawdę jest ten szkocki przysmak, który […]
Kaki, znane również jako persymona, to egzotyczny owoc, który zdobył popularność w Polsce dzięki swojemu słodkiemu smakowi i intensywnemu kolorowi. Jest bogaty w witaminy i […]
Wypróbuj wyjątkowy przepis na polędwiczkę wieprzową faszerowaną kaszanką, zawijaną w boczek i zapiekaną z domowym sosem z rabarbaru. To oryginalne połączenie smaków: delikatna wieprzowina, wyrazista […]
Niepozorny, czarny i miękki, na pierwszy rzut oka nie robi wrażenia. A jednak to właśnie on zyskuje coraz większe uznanie wśród specjalistów od zdrowia. Może […]