Trudno uwierzyć, że ludzie mogą je jeść. Na sam widok dostaję gęsiej skórki
Podroby to element kuchni, który budzi mieszane uczucia. Dla jednych to cenne źródło smaku, dla innych – coś, czego warto unikać. Jeśli myślisz, że wątróbka, […]
Podroby to element kuchni, który budzi mieszane uczucia. Dla jednych to cenne źródło smaku, dla innych – coś, czego warto unikać. Jeśli myślisz, że wątróbka, […]
Buraki to warzywa dobrze znane w polskiej kuchni – gotowane, pieczone, kiszone, w barszczu, ćwikle czy sałatkach. Ale czy można jeść surowe buraki? To pytanie […]
Wystarczy kilka prostych składników, by wyczarować zachwycający deser. Wytrawny dodatek odmieni smak całego deseru, wprowadzając do niego intrygującą, ostro-kwaśną nutę. Za takie połączenie rodzina przyzna […]
Święta Wielkanocne upływają zdecydowanie pod znakiem jajek. Ekspertka do savoir-vivre’u zwraca jednak uwagę na odpowiednie sztućce. Okazuje się, że ma ku temu dobry powód. Źrodło: […]
Sałatka jarzynowa to klasyk polskiej kuchni, który można przygotować w zdrowszej wersji. Zamiast majonezu, użyjemy jogurtu greckiego, by cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia. Źrodło: […]
Dawniej zapas kwasu chlebowego znajdował się w każdej piwniczce. Obecnie już mało kto produkuje ten napój, a i w sklepach jest o wiele mniej popularny […]
Słodycze są pożywką dla mózgu. Sprawiają, że od razu czujesz przypływ energii, twój umysł wskakuje na wyższy bieg i masz więcej siły do działania. Jednak […]
Czy wiesz, że sekret soczystego i aromatycznego mięsa tkwi w… wodzie z solą? Proste w przygotowaniu solanki kulinarne potrafią zmienić smak i konsystencję każdej potrawy. […]
Pomoże w walce z mchem, wyczyści fugi, płytę indukcyjną, a nawet usunie przykre zapachy. Do tego kosztuje grosze. Bez niej ani rusz. Ten biały proszek […]
Pasta jajeczna to jedno z tych dań, które nigdy się nie nudzą. Prosta w przygotowaniu, pełna smaku, a przede wszystkim – doskonała na każdą okazję. […]