Jak przechowywać miód, żeby dłużej zachował świeżość? Tych miejsc stanowczo unikaj
Miód to naturalny składnik, który może krystalizować się, jeśli nie jest odpowiednio przechowywany. Eksperci podpowiadają, jak temu zapobiec. Źrodło: Read More
Miód to naturalny składnik, który może krystalizować się, jeśli nie jest odpowiednio przechowywany. Eksperci podpowiadają, jak temu zapobiec. Źrodło: Read More
O tym, że nie warto pomijać śniadań, napisano już wiele. Ale teraz dochodzi jeszcze kwestia tego, żeby śniadanie jeść o określonej godzinie. Eksperci z londyńskiego […]
Do niedawna hasło olej przegrywało z nazwą oliwa, bo to właśnie produkt z oliwek kojarzony był jako ten lepszy i zdrowszy. Nic bardziej mylnego, jeśli […]
Przygotowywanie posiłków może sprawiać sporo wysiłku. Wymyślanie menu, robienie zakupów, czytanie składów, krojenie warzyw czy mięsa, dobranie idealnych przypraw, pieczenie, gotowanie, smażenie, duszenie bądź grillowanie, […]
Bajgle zyskały na popularności, a teraz można je zrobić w domu z zaledwie dwóch składników. Przepis udostępniony przez dietetyczkę Emily English jest prosty i szybki […]
Pieczone ziemniaki to pomysł nie tylko na dodatek do obiadu, ale też pyszną przekąskę czy kolację na ciepło. Rzecz jasna cząstki ziemniaków muszą mieć odpowiednią […]
Wielu z nas, decydując się na zmianę nawyków żywieniowych, sięga po pieczywo chrupkie lub wafle ryżowe, myśląc, że są one bardziej dietetyczne. Jednakże w rzeczywistości […]
Skrywają moc witamin i antyoksydantów, a w dodatku kuszą intensywnym, lekko pikantnym smakiem. Od wieków są cenione w kuchni śródziemnomorskiej. Włoscy i greccy kucharze z […]
W polskich domach skrywają się prawdziwe skarby z grupy tzw. superfoods, które od dekad są wykorzystywane w medycynie ludowej. Zanim sięgniesz po apteczne środki, warto […]
Rosół jest narodową zupą, która gości w polskich domach przez pokolenia. Dla wielu tradycjonalistów obecność pływających kawałków skóry z kurczaka to wspomnienie dzieciństwa i rodzinnych […]